بهترین وکیل حقوقی تهران با تجربه (پیگیری 0 تا 100 پرونده با بهترین وکلا در تهران و کرج ) – گروه وکلای چینوت : از دیرباز مرسوم بوده است که حقوق را به دو شاخه حقوقی ( که بهتر است بگیم مدنی ) و کیفری تقسیم می کردند. که به تبع آن دعاوی عموما به دو شاخه کیفری و حقوقی تقسیم می شوند.

که قطعا دعاوی حقوقی و کیفری در خیلی از موارد با هم تفاوت دارند. و ما در این مقاله صرفه به دعاوی حقوقی و وکالت در امور حقوقی می پردازیم و برای آشنایی با امور کیفری و وکیل کیفری به سایر مقالات سایت که در این خصوص وجود دارد مراجعه نمایید.

معنی کلمه حقوقی

اختلافات و دعاوی میان دو یا چند فرد که نشات گرفته از قرارداد و یا روابط میان آن ها است؛ به عبارتی در این دعاوی شخص حقیقی و یا حقوقی با هم به اختلاف برخورده اند و نه جرمی واقع شده آیت و نه دعوی میان فرد با دولت است.

وکیل حقوقی متخصص و با تجربه

شروع دعاوی حقوقی

ابتدا هر دعوی حقوقی با ارائه دادخواست به مرجع قضایی صالح می باشد.

یکی از حساس ترین و مهم ترین مرحله از مراحل دعاوی حقوقی ،ارائه دادخواست بوده چرا که در دادخواست مطالب بسیار مهمی ذکر می شود. و تمام دفاعیات طرف مقابل با توجه به مطالب بیان شده در دادخواست بوده و همچنین قاضی رسیدگی کننده صرفا به مواردی که در دادخواست بیان شده و خواسته شده رسیدگی می کند. به همین دلیل کوچک ترین اشتباه در دادخواست می تواند کاملا بر علیه شما تمام شود.

دادخواست را باید به کدام مرجع قضایی ارائه داد؟

مرجع صلاحیت دار برای ارائه دادخواست به نسبت اینکه دعوی منقول باشد و یا غیرمنقول متفاوت است. در صورتی که دعوی شما درارتباط با یک ملک و یا باغ و یا زمین باشد دادگاهی بع دعوی شما رسیدگی می کند. که ملک در حوزه آن دادگاه قرار دارد. و اگر دعوی در خصوص اموال منقول (اموالی که قابلیت نقل و انتقال دارند.) باشد دادگاهی که خوانده در حوزه آن اقامت دارد له دعوی رسیدگی می کند.

پس از ارائه دادخواست به مرجع صالح چه می شود؟

پس از ارائه دادخواست به مرجع قضایی که صلاحیت رسیدگی به دعوی را دارد. معاون ارجاع مجتمع پرونده را به یکی از شعب دادگاه ارجاع می دهد. و مدیر دفتر مدیر دفتر پرونده را به نظر قاضی رسانده و اگر دادخواست تکمیل باشد جلسه رسیدگی تعیین می شود در غیر این صورت اخطار رفع نقص ظرف ده روز (یعنی تکمیل دادخواست) به شما ابلاغ می شود.

رفع نقص نکردن از دادخواست چه تاثیری بر دعوی دارد؟

در صورتی که شما به تکلیف خودتان مبنی بر رفع نقص در مهلتی که به شما داده شده عمل نکنید، رئیس شعبه بدون تشکیل جلسه رسیدگی و شنیدن سخنان شما دادخواست را رد کرده. و شما مجبورید از ابتدا دادخواست ارائه نمایید. و هزینه دادرسی پرداخت کنید.

هزینه دادرسی در دعاوی حقوقی

یکی از مهم ترین و بارز ترین تفاوت ها در دعاوی حقوقی و کیفری پرداخت هزینه دادرسی می باشد. چرا که هزینه دادرسی در دعاوی کیفری هر سال طبق تعرفه ای است که در قانون بودجه آن سال تعیین شده است؛ ولی در دعاوی حقوقی وابسته به این موضوع که دعوا شما مالی و یا غیر مالی است پرداخت هزینه دادرسی متغیر است.

در دعاوی مالی (دعاوی که هدف از اقامه آن رسیدن به یک مال و یا پول می باشد.) هزینه دادرسی برابر است با سه و نیم درصد ارزش خواسته و در دعاوی غیر مالی هزینه دادرسی از چهل هزار تومان تا صد و هشتاد هزار تومان متغیر است.

جلسه رسیدگی

پس از سپری کردن مراحل فوق ود صورت تکمیل دادخواست و تعیین وقت رسیدگی و رسیدن موعد ان،طرفین در روز و ساعت تعیین شده در شعبه نزد قاضی رسیدگی کننده حاضر شده و خواهان دعوی براساس دادخواست و ادله خویش خواسته خود را بیان داشته و خوانده با توجه به دلایل خواهان به دفاع از خود می پردازد.

یکی از مراحل مهم دعوی حقوقی جلسه رسیدگی می باشد. بدین دلیل که گفته های خواهان و خوانده اثرات حقوقی را در پی دارد. به همین دلیل بایستی مبا توجه به اثرات حقوقی کلمات آن ها را بیان داشت.

وکیل حقوقی

برای گرفتن بهترین نتیجه و انجام ندادن اشتباهی که ممکن است منجر به رد دعوی شما شود. بهتر است قبل از اقدام به هر عملی با متخصصین آن حوزه در ارتباط بوده و مشورت کرده و با اشراف کامل به موضوع به پیش بروید.

امور حقوقی و امور غیر حقوقی

زمانی که فردی انجام امور حقوقی خود را به شخص دیگری نیابت می دهد. وکیل حقوقی نقش بسزایی ایفا خواهد کرد . بدین توضیح که وکیل از طرف شخص نیابت دهنده موظف است که امور حقوقی وی را در محاکم قضایی و در مواردی در مراجع غیر قضایی به انجام برساند. بنابراین وکیل حقوقی موظف به انجام امور غیر حقوقی مانند نقل و انتقالات نمی باشد .

وکیل حقوقی و وکیل کیفری

یک وکیل در شاخه‌ های مختلفی می تواند فعالیت داشته باشد . وکیل حقوقی و وکیل کیفری از شاخه بندی هایی است که در بین وکلا مرسوم است. بدین توضیح که وکیل حقوقی در اصطلاح به وکیلی گفته می ‌شود که در حوزه خصوصی و ارتباط اشخاص با یکدیگر دخالت دارد اما وکیل کیفری زمانی مطرح می‌ شود. که از باب جرم و مجازات و ارتباط مردم با دولت صحبت به میان می آید .

حوزه فعالیت وکیل حقوقی

حوزه فعالیت وکیل حقوقی بسیار گسترده است . وکیل حقوقی در حوزه های ملکی ، امور حسبی ، امور ثبتی و … می تواند وارد شود و هر کدام از این امور ذکر شده خود شاخه های مختلفی دارند. تخصصی بودن وکالت یک امر اختیاری است و تا اکنون از سوی مراجع مربوطه وکالت تخصصی اجباری نشده است اما در آینده نزدیک وکالت تخصصی خواهد شد .

وکیل حقوقی و وکیل مدنی

وکیل مدنی صرفاً یک شخص عادی است که فاقد پروانه وکالت است و تخصصی در امور حقوقی ندارد. و تنها حق ورود در امور اداری را دارا است . به طور مثال پسری از پدر خود وکالت کاری در جهت خرید و فروش خودرو اخذ می کند اما وکیل حقوقی دارای پروانه وکالت می باشد. که در مراجع قضایی و شبه قضایی و در بعضی اوقات مراجع غیر قضایی فعالیت می کند . افراد عادی نمی توانند با وکالت مدنی در محاکم قضایی از جانب شخص ذی سمت دخالتی داشته باشند .

وکیل حقوقی و سیستم قضایی نوین

متأسفانه به دلیل عدم فرهنگ‌ سازی استفاده از وکیل و عدم اجباری بودن حضور وکیل در دعاوی سیستم دادرسی بی کیفیت و کند ادامه پیدا می کند. باید در نظر داشت که وکیل و قاضی دو بال فرشته عدالت هستند. و هر دو در رسیدن به عدالت نقش بسزایی دارند. هر یک اگر دچار تزلزل شوند منجر به دادرسی غیر عادلانه خواهد شد .

وکیل معاضدتی

وکیل حقوقی در رابطه با حق الوکاله در بعضی از اوقات به صورت رایگان عمل می کند. بدین توضیح که از طریق واحد هایی که توسط کانون وکلای دادگستری بر پا شده است. به عنوان وکلای معاضدتی کسانی که قادر به پرداخت مبلغ حق الوکاله نیستند وارد پرونده می شوند .

چه ارتباطی بین قاعده اعتبار امر مختومه و وکیل حقوقی وجود دارد ؟

هر دعوایی تنها یک بار در محاکم قضایی قابل طرح است. اگر شخص خودش اقدام به طرح دعوی در محاکم قضایی کند. و نتیجه مطلوب خود را به سبب نا آگاهی و نداشتن تخصص نگیرد. دیگر آن دعوا در محاکم قضایی قابل طرح نیست . بنابراین لازم است که در دعاوی حقوقی از وکیل حقوقی استفاده شود .

چرا گروه وکلای متخصص چینوت؟

وکلای متخصص چینوت با داشتن تجربه ،علم و دانش کافی و همچنین انجام دادن صدها پرونده حقوقی و به نتیجه رساندن آن به شما کمک می کنند که بهترین نتیجه را در پرونده خویش اخذ کنی .