بهترین وکیل کیفری با بیش از 300 پرونده موفق کیفری در تهران و کرج قبول دعاوی و پیگیری پرونده با 3 وکیل متخصص : در دعاوی کیفری قبل از اینکه اقدامی کنید بهتر است از یک متخصص و وکیل پایه یکم در این زمینه مشاوره بگیرید . قبل از طرح هر یک از دعواهای کیفری باید به یک سری نکات و اصطلاحات اولیه توجه نمود .
اصحاب دعوا
اولین موضوع در تمامی دعاوی کیفری اصحاب دعوا هستند که عبارتند از :
1-شاکی
مانند خواهان در دعاوی حقوقی و کسی است که شکایت کیفری را طرح میکند.
2-مشتکی عنه یا متهم
کسی است که شاکی از او شکایت می کند و تا زمانی که اتهام او ثابت نشده و حکم قطعی از دادگاه برای او صادر نشده باشد، متهم است و در صورتی که جرم وی نزد دادگاه اثبات شده باشد و برای او مجازات تعیین شود، به آن شخص محکوم می گویند.
3- مطلع
کسی است که از جریان حکم آگاه بوده و به عنوان مثال اسناد وقوع جرم نزد او باشد یا اقرار متهم را شنیده باشد.البته ممکن است در برخی مواقع دادسرا افراد را ابتدا به عنوان مطلع احضار کند و در صورتی که به نظر قاضی رسیدگی کننده، محرز شود که جرم توسط مطلع انجام شده است، او را به صورت متهم احضار میکند تا توضیحات و دفاعیات ایشان را اخذ نماید.
نحوه طرح شکایت
طرح شکایت غالباً از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی بوده اما در برخی موارد ممکن است به صورت مستقیم از کلانتریها یا دادسرا هم صورت بگیرد.
جنبه خصوصی و عمومی جرم
جنبه عمومی جرم به این معناست که جرم علاوه بر ضرر به اشخاص به جامعه هم ضرر وارد نموده است.
اما جنبه خصوصی جرم به معنای ضرر و زیان به اشخاص است. برخی از جرمها دارای هر دو جنبه هستند مثل کلاهبرداری و سرقت که هم به اشخاص و هم به جامعه ضرر وارد میکند. اما برخی دیگر از جرم ها تنها به اشخاص خاصی ضرر وارد می کند مثلا ترک نفقه.
نکته مهم در این مورد این است که در صورتی که شاکی از جرم گذشت کند، در جرمهایی که تنها دارای جنبه خصوصی است، موجب بسته شدن پرونده گردیده و دیگر به آن پرونده رسیدگی نمیشود. اما در جرمهایی که دارای هر دو جنبه است، گذشت شاکی از موجبات مختومه و بسته شدن پرونده نبوده و قاضی همچنان مکلف به رسیدگی است.
روند رسیدگی کیفری
پس از ارجاع شکوائیه به دادسرا یا کلانتری، اظهارات شاکی گرفته شده و سپس نوبت به اظهارات متهم می رسد. دادسراها با فرستادن ابلاغ برای متهم، ایشان را برای ادای توضیح دعوت میکند و پس از آن هرگونه تحقیقاتی که لازم باشد را انجام می دهد و در صورتی که به نظر بازپرس رسیدگی کننده، جرم توسط متهم صورت پدیرفته باشد، قرار جلب به دادرسی و در صورتی که به نظر ایشان توسط متهم ارتکاب نیافته باشد، قراره منع تعقیب و عدم پیگرد متهم را صادر میکند.
ادله اثباتی
جرم کیفری با دلایل مختلفی اثبات میشود که این دلایل عبارتند از:
- اقرار متهم به ارتکاب جرم
- شهادت شهود
- سند یا نوشته
- علم قاضی
- سوگند متهم
همانطور که اشاره کردیم مشاوره و راهنمایی گرفتن قبل از هر اقدامی در دعاوی کیفری می تواند راه را برای رسیدن به حق شما آسان کند . بهتر است با گروه وکلای چینوت تماس بگیرید. بهترین وکلا را در اختیار شما قرار می دهیم.
کیفر و مجازات در قانون
فعل و ترک فعل هایی وجود دارند که علیرغم این که نا به هنجار هستند و از لحاظ اخلاقی مذموم و ناپسند می باشند ولی از سوی قانونگذار جرم تلقی نشده است . اصل قانونی بودن جرم و مجازات حاکی از چنین امری است . بنابراین افراد نمی توانند صرف این که فعل ، غیر اخلاقی است نسبت به آن دادخواهی کنند . در اینجاست که اهمیت و منزلت وکیل کیفری هویدا می شود . وکیل با توجه به علم خود می داند که آیا عمل انجام شده جرم است یا جرم نیست .
موضوعات مشمول حقوق کیفری
اصولا موضوعاتی در حیطه کیفری قرار می گیرند که از سوی قانون برای آن ها مجازات تعیین شده باشد . بنابراین سرقت ، آدم ربایی ، کلاهبرداری ، خیانت در امانت ، تجاوز به عنف و … از مصادیق موضوعات کیفری هستد .
شاخه های حقوق کیفری
جرایمی که به وقوع می پیوندند غالبا در سه گروه قرار می گیرند : دسته اول ) جرایم علیه اشخاص مانند قتل ، ضرب و شتم ، تجاوز به عنف . دسته دوم ) جرایم علیه اموال نظیر سرقت ، کلاهبرداری ، خیانت در امانت . دسته سوم ) جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی از قبیل تبانی علیه نظام جمهوری اسلامی .
مجازات های قانونی برگرفته از فقه
قانون مجازات اسلامی و سایر قوانین خاص کیفری ارتباط تنگاتنگی با فقه دارند . به عنوان مثال در باب مجازات های حدی ، شارع مقدس به طور دقیق نوع جرم ، میزان مجازات و نحوه اجرای مجازات را بیان کرده است و قانون وام گیرنده از آن است .
اهمیت وکیل کیفری
زمانی که فردی مورد آزار و اذیت روحی و جسمی به موجب بزه ارتکابی قرار می گیرد به دلیل هیجاناتی ( همچون عصبانیت و افسردگی ) که بر فرد غالب می شود نمی تواند تمرکز لازم را برای پیگیری حق خود داشته باشد و عموما پرونده کیفری نتیجه مطلوب را به دست نمی آورد اما وکیل کیفری می تواند به دور از هیجانات و با اتکاء به علم و تجربه خود ، به طور هوشمندانه روند پرونده را به نتیجه دلخواه نزدیک کند .
سایت چینوت _ وکیل متخصص کیفری در تهران
وکلای چینوت به دلیل تجارب فراوانی که در پرونده های کیفری به واسطه قبول وکالت در این حوزه دارند افراد بزه دیده را به نحو احسن در جهت احقاق حق خود هدایت می کنند و باعث میشوند که فرد بزهکار به جزای اعمال ناپسند خود برسد . همچنین وکلای چینوت با آشنایی به رویه قضایی کیفری که مسئله ای جدای از قانون است در سریع ترین زمان ممکن نسبت به صدور حکم مجازات مرتکب اقدام می کنند اما باید در نظر داشت که به دلیل تراکم پرونده ها در دادسرا و دادگاه های کیفری روند پرونده کند می شود و این امری است که خارج از اختیارات وکیل است.
زمان به نتیجه رسیدن پرونده کیفری چه میزان است ؟
این امر کاملا بستگی به سیستم قضایی و تراکم پرونده های مطرح شده در شعبه رسیدگی کننده دارد .