وکیل خانم برای حضانت فرزند در تهران : حضانت در لغت به معنای نگاهداری است و حقوق مالی فرزندان را شامل نمی شود و فقط نگه داری و مواظبت فرزند مطرح است.
حضانت هم حق و هم تکلیف پدر و مادر است.
حضانت فرزندان در صورت طلاق والدین با چه کسی است؟
حضـانت فرزندان تا ۷ سالگی با مادر آنهاست ،و پس از آن دختر تا ۹ سالگی با پدر و پسر تا ۱۵ سالگی با پدر است. و پس از آن طبق رای وحدت رویه شماره ۳۰ با توجه به اینکه حضانت از جمله امور غیر مالی است. لذا حضانت منتفی بوده و فرد بالغ خود می تواند تصمیم بگیرد که با چه کسی زندگی کند. در ادامه با توضیحات وکیل خانواده همراه باشید…
موارد سلب حضانت از دارنده اولویت
ممکن است کسی که حضانت فرزند را به عهده دارد بر اثر شرایطی شایستگی نگهداری طفل را از دست بدهد که در این صورت به تقاضای اقربای طفل،قیم وی و یا دادستان حضانت از دارنده آن سلب خواهد شد .
- اعتیاد زیان آور به الکل،مواد مخدر،قمار
- اشتهار به فساد اخلاق و فحشا
- ابتلا به بیماری های روانی با تشخیص پزشکی قانونی
- سواستفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشا،تکدی گری و قاچاق
- تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف
لازم به ذکر است که این موارد حصری نیست و ممکن است دادگاه موارد دیگری را مشمول عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی دارنده حضانت بداند،مانند سهل انگاری و بی توجهی مداوم به سلامت جسمی یا تربیت اخلاقی طفل که تشخیص آن با دادگاه است.
فوت یا جنون پدر و مادری که عهده دار حضانت است
در صورتی که پدر یا مادری که حضانت طفل به او واگذار شده است فوت کند یا مجنون شود ،حضانت ساقط می شود و نگهداری طفل با آن دیگری که زنده یا سالم است خواهد بود.
شوهر کردن مادر
وکیل حضانت : هر گاه مادری که حضانت طفل با اوست با دیگری شوهر کند. نگاهداری طفل به پدر واگذار می شود. معهذا اگر دادگاه تشخیص دهد،مادر با اینکه شوهر دیگری اختیار کرده ،برای نگهداری طفل مناسب تر از پدر است. حضانت را با توجه به مصلحت طفل به مادر خواهد داد.
لازم به ذکر است در صورت انحلال ازدواج،مادر حق خود را نسبت به حضانت باز خواهد یافت.
ضمانت اجرای کسی که عهده دار حضانت است و مانع ملاقات طفل با پدر یا مادر شود .
اگر کسی که عهده دار حضانت است مانع ملاقات فرزند با طرف دیگر شود. طرف دیگر می تواند با مراجعه به دادگاه تقاضای ملاقات طفل را بنماید.
ضمانت اجرای مانع ملاقات شدن طفل با طرف دیگر،برای بار اول پرداخت جزای نقدی درجه ۸. و در صورت تکرار حداکثر مجازات مذکور محکوم می شود.