چک و انواع آن , قوانین مربوط به صدور چک

قانون صدور چک : چک نوشته است که به وسیله آن صادر کننده به بانک دستور می‌دهد تا همه یا بخشی از پول که نزدش هست را به دارنده چک پردازد. این سند تجاری تنها با امضای دارنده آن معتبر بوده و مهر یا اثر انگشت موجب بی اعتباری آن می باشد.

چک انواع مختلفی دارد که این مواردعبارت اند از:

  1. چک عادی: چکی که افراد بابت طلب خود یا براي برای تضمین در وجه دیگری صادر می کنند.
  2. چـک های تایید شده:در این نوع چک ها، بانک وجود وجه چک در حساب را تایید می کند.
  3. چک های تضمین شده: که این چک ها به تقاضای مشتری توسط بانک صادر می گردد.

صدور چک

صدور چک بدون تاریخ:

در رویه قضایی صدور چک بدون تاریخ پذیرفته شده و صدور چک بدون تاریخ در حقیقیت نوعی دادن وکالت به دارنده چک می باشد. یعنی دارنده چک می تواند تاریخی در چک درج نموده و اقدام به وصول آن نمایند.

امکان طرح دعوا در خصوص چک به عنوان ضمانت:

اگر کسی چکی را به عنوان تضمین نزد شخص دیگری بگذارد، دارنده چک تنها در صورتی حق مطالبه وجه چک را خواهد داشت. که صادر‌کننده از انجام تعهدات خود تخلف نموده باشد. در غیر اینصورت دارنده چک مرتکب جرم خیانت در امانت شده و برای صادرکننده امکان شکایت کیفری علیه دارنده فراهم خواهد گردید.

مطالبه وجه چک قبل از سررسید:

اسناد تجاری و سایر مطالبات حقوقی اشخاص تنها در موعد سررسید امکان مطالبه داشته، بنابراین مطالبه وجه چک وعده دار قبل از سررسید چک از نظر حقوقی نادرست است.

مطالبه وجه چک از ضامن یا ظهرنویس:

امکان مطالبه وجه چک از ضامن یا ظهرنویس نیز برای دارنده فراهم می باشد. البته باید توجه کرد که ظهرنویس، مسئولیت تضامنی با صادر کننده وسایر ظهرنویسان داشته در حالی که ضامن تنها با کسی که از او ضمانت کرده مسئولیت تضامنی دارد. در آخر هم باید به این نکته توجه داشت که مطابق ماده ۲۷۴ قانون تجارت، امکان مطالبه وجه چک از ظهر نویس ظرف یک سال از تاریخ صدور چک فراهم بوده و بعد از این تاریخ وجه چک را تنها می‌توان از صادرکننده مطالبه نمود.

هر آنچه در مورد چک می خواهید بدانید همین الان می توانید با مشاورین ما در چینوت تماس بگیرید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *